Claes Månsson

I rollen som Charlie Bakers vän Froggy LeSueur ser vi Claes Månsson. Froggy är en social och pratglad engelsk officer som reser jorden runt som sprängämnesexpert. Han är den som tar med sig Charlie till pensionatet i Georgia.

Claes utbildades vid Scenskolan i Stockholm 1981–1984 och har sedan 1985 tillhört Dramatens ensemble. På Dramaten har han haft framträdande roller i pjäser som bland annat Kronbruden 1987, I väntan på Godot 1990, Ett drömspel 1994, Misantropen 1995 och Tartuffé 2000. Han har även arbetat på andra teaterscener, bland annat med Revisorn på Chinateatern, Två ägg i högklackat och Virus i bataljonen på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg. Här bör även nämnas rollen som Willy Loman i En handelsresandes död, i regi av Thorsten Flinck, på Teater Plaza i Stockholm. Hösten 2008 och våren 2009 spelade han rollen som Frans Liebkind i The Producers – Det våras för Hitler på Chinateatern i Stockholm.

Claes har medverkat i flera film- och tv-produktioner, bland annat Lorry, Trettondagsafton, Pratmakarna, Den ofrivillige golfaren, Yrrol, Rika barn leka bäst och Drömkåken, samt i Svenne Rubins film En handelsresandes nöd och deras tv-serie Förmannen som försvann. Han har dubbat flera animerade filmer och gör bland annat rösten till Wallace i de första svenska filmerna om Wallace & Gromit. Claes är aktuell med föreställningen #Revyn i Göteborg och monologen Bäst före som han just nu gör på Intiman i Stockholm efter att ha genomfört en större Sverigeturné.