Robert Gustafsson

Folkkäre Robert Gustafsson gestaltar huvudrollen Charlie Baker som är den blyge, inbundna och försagda man som ofrivilligt släpas med av sin vän Froggy, på semester till USA. Charlie vill bli lämnad i fred och i ett försök att slippa prata med någon så lurar han sin omgivning att han är en oförstående utlänning som inte behärskar språket.

Robert Gustafsson har sedan sent 80-tal både roat och oroat svenska folket samt flera gånger blivit vald till Sveriges Roligaste Man. Han har belönats med Golden Gate Awards för filmen Torsk på Tallin, fått Guldbagge för huvudrollen i Fyra Nyanser av Brunt och mottagit Guldmasken hela fyra gånger.

På scen har han medverkat i bl.a. Lektionen och Herrön på Dramaten, Arne Anka, Hotelliggaren, Revisorn, Lögn i Helvete, Rivierans Guldgossar och Robert Gustafssons 25 års-jubileumsrevy. Sedan 2007 har Robert även turnerat riket runt med dansbandet Rolandz.

På tv har Robert medverkat i bl.a. Chefen fru Ingeborg, Majken och En decemberdröm samt haft huvudrollen i Tartuffe, Rena Rama Rolf och Grogg m.fl. Robert har även figurerat flitigt i Time Out, Parlamentet, Idrottsgalan, Allsång på Skansen, Gustafsson 3 tr., Stjärnorna på Slottet, Nile City 105,6 och alla andra produktioner av Killinggänget. På filmduken har man kunnat se Robert i bl.a. Pariserhjulet, Drömkåken, Sunes Sommar, Lust, Fyra Nyanser av Brunt och Skenbart för att nämna några filmer.

Under 2013 medverkade Robert i två stora succéer; scenversionen av Rain man på Rival och filmatiseringen av Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. En av Sveriges största publikframgångar på bio någonsin och vinnare av Biopublikens pris på Guldbaggegalan 2013.